ساختار و معماری سازمانی پدافند شناختی در سطح ملی
کد مقاله : 1329-COG
نویسندگان
وحید ریاضی *
دانشگاه
چکیده مقاله
زمینه و هدف: جنگ‌های شناختی، با بی‌ثباتی‌های ناشی از فناوری و کلان داده‌ها، به چالش‌های پیچیده‌ای تبدیل شده‌اند که نیازمند یک پاسخ سازمان‌یافته و مؤثر در سطوح مختلف از جمله سطح ملی است. مقاله حاضر به بررسی ساختار معماری سازمانی پدافند شناختی در سطح ملی می‌پردازد. هدف تحقیق تبیین ساختار معماری سازمانی پدافند شناختی در سطح ملی؛ به‌منظور بهبود کارآیی واکنش به تهدیدات شناختی و افزایش هماهنگی بین نهادهای مختلف است.
روش پژوهش: این تحقیق با استفاده از روش تحلیل اکتشافی با تکنیک نشست خبرگی استفاده شده است. تا جنبه‌های مختلف پدافند شناختی به همراه ساختار و معماری سازمانی آن در سطح ملی با نظرات و تجربیات افراد خبره جمع‌آوری شود و تحلیلی جامع از عنوان تحقیق ارائه ‌دهد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد که پدافند شناختی نیاز به همکاری مؤثر بین نهادها، استفاده از فناوری‌های نوین، و آموزش عمومی دارد تا به‌طور مؤثری با تهدیدات شناختی مقابله کند و نقاط ضعف موجود را برطرف کند.
نتایج: نشان می‌دهند که یک ساختار معماری سازمانی کارآمد در پدافند شناختی با توجه به ترسیم صورت گرفته و تبعیت از یک نگاه سیستمی به ورودی، فرآیند، خروجی و نهایت بازخورد دارد که در ترسیم مدل نهایی معماری با لحاظ کردن ابعاد و الزامات ارتباطی، اجتماعی، و فناوری، نیازی اساسی و حیاتی برای تأمین امنیت و مقابله با تهدیدات شناختی است و ضمن تأکید بر همکاری و هماهنگی میان نهادها، استفاده از فناوری‌های نوین، و اهمیت آگاهی عمومی، راهکارهایی برای تقویت و بهبود پدافند شناختی ارائه داده است.
کلیدواژه ها
ساختار، معماری، پدافند شناختی، سازمانی.
وضعیت: پذیرفته شده