تامین فرامین حرکتی صندلی چرخ دار مبتنی بر رابط مغز-رایانه ی ترکیبی SSVEP-SSAEP
کد مقاله : 1210-COG
نویسندگان
یلدا دربان *
دانشجو
چکیده مقاله
سیستم‌های رابط مغز-رایانه (BCI)، می توانند سیگنال های الکتروانسفالوگرافی تولید شده در مغز را به دستورهای حرکتی تبدیل کنند و با استفاده از انواع مختلفی از الگوهای مغزی مانند سیگنال های پتانسیل برانگیخته دیداری حالت ماندگار (SSVEP)، پی 300، تصور حرکتی و غیره، گسترش یافته‌اند. برای برطرف کردن برخی ضعف های سیستم رابط مغز-رایانه ی مبتنی بر SSVEP مانند خستگی چشم و خطا در تشخیص فرکانس تحریک، از ترکیب با سیگنال های دیگری مانند پتانسیل برانگیخته شنیداری حالت ماندگار (SSAEP)، EMG، EOG، پی300 و تصور حرکت استفاده می شود.
هدف اصلی کنترل برخط حرکت های صندلی چرخ‌دار با استفاده از سیستم رابط مغز-رایانه ی ترکیبی مبتنی بر SSVEP و SSAEP است. چهار فرمان برخط کنترلی صندلی چرخ‌دار، از سیگنال های SSVEP و دو گزینه ی فرکانسی سیگنال های SSAEP نیز برای فعال سازی و غیر فعال سازی سیستم BCI مبتنی بر سیگنال های SSVEPاستفاده می شود. سیستم پیشنهادی با توانایی دقت بالا در تشخیص دستورهای حرکتی می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل حرکت صندلی چرخ‌دار استفاده شود و از جمله مزایای سیستم پیشنهادی بهره‌مندی از نرخ انتقال اطلاعات بالای SSVEP، پیشگیری از خستگی بینایی و تامین امنیت سرنشین است.
کلیدواژه ها
پتانسیل برانگیخته دیداری حالت پایدار، پتانسیل برانگیخته شنیداری حالت پایدار، رابط مغز-رایانه ترکیبی، سیگنال الکتروانسفالوگرام، صندلی چرخ دار
وضعیت: پذیرفته شده